Een kantoor dat gebruik maakt van Legalsense en ook gebruik wil maken van Clocktimizer kan dat doen op de volgende link:

https://legalsense.clocktimizer.com/Subscription/Join

Waar een Legalsense gebruiker de volgende gegevens moet invullen:

Clocktimizer zal nu een activatie e-mail versturen naar het opgegeven e-mailadres, om de juistheid van dat e-mailadres te verifiëren.

In de activatie e-mail staat een link waarop de gebruiker moet klikken. Als het e-mailadres is geverifieerd, moet de gebruiker de koppeling met Legalsense leggen. De gebruiker wordt na het klikken op de e-mail verificatielink automatisch doorgestuurd naar onderstaande link. Mocht de gebruiker het venster per ongeluk wegklikken of later de koppeling willen leggen, dan kan dat alsnog via de volgende link:

https://legalsense.clocktimizer.com/LegalSense/Credentials

De gebruiker krijgt nu dit scherm te zien:

Hier moet de gebruiker zijn inloggegevens voor Legalsense opgeven, zodat Clocktimizer de tijdschrijfdata kan synchroniseren met Legalsense.

In het eerste veld moet de gebruiker de naam van het Legalsense adres invullen. Voorbeeld: Als Klavertje Vijf advocaten het volgende adres gebruikt om naar Legalsense te gaan 'https://klavertjevijf.legalsense.nl/', dan moet de gebruiker in het eerste veld van het bovenstaande scherm: 'klavertjevijf' invullen.

Vervolgens krijgt de gebruiker dit scherm te zien:

Als de gegevens kloppen, zal Clocktimizer beginnen met het inlezen van de tijdregels. Dat kan wel even duren (10 minuten voor een niet al te groot kantoor, maar dit kan ook rustig iets langer duren). De gebruiker kan het scherm zonder problemen wegklikken. De gebruiker ontvangt een mail als de synchronisatie is voltooid.

Tenslotte kan de gebruiker inloggen op:

http://legalsense.clocktimizer.com